اگزمای سرشتی مقاوم وشدید در بزرگسالی
کاشت مو به درد چه کسی میخورد؟
راهنمای واکسیناسیون کرونا در بیماریهای پوستی
هایفو و تزریق ژل
درمان چروک دورچشم
درمان گرگرفتگی با بوتاکس
کندن بی اختیار موی سر کندن جوش جویدن ناخن

اگزمای سرشتی مقاوم وشدید در بزرگسالی

اگزمای سرشتی یا اگزمای اتوپیک معمولا در بچه ها شایع است. اغلب موارد تا پنج سالگی خوب می شود اما گاهی تا بزرگسالی ادامه می یابد .اکثر مبتلایان به اگزما با داروهای مالیدنی خوب می شوند. اما در موارد خاصی بخصوص در بزرگسالان درمان خوراکی لازم می شود .قبل تجویز داروهای خوراکی باید از موارد زیر مطمئن شویم : فرد مبتلا به اندازه ومدت کافی داروهای کورتون مالیدنی دریافت کرده باشد.

ترس بی جا از کورتون :
برخی مبتلایان به اگزمای ترس زیاد وبیش از اندازه از پمادهای کورتون مالیدنی دارند. البته مصرف زیاد وغیر اصولی پمادهای مالیدنی کورتون عوارض زیادی دارد. ولی اگر اصولی وزیر نظر متخصص پوست انجام شود مشکلی پیش نیامده وخیلی هم مفید خواهد بود.شایعترین عارضه پمادهای مالیدنی کورتون نازک شدن واتروفی پوست است. پزشک متخصص پوست با انجام روش درماسکوپی می توانداین عارضه را پایش کند.

درمان نگهدارنده :
وقتی اگزما خوب می شود وپوست کاملا نرمال می شود، درمان تمام نشده است. لازم است حتما روی پوست سالم درمان نگهدارنده ادامه یابد .این کار برای جلوگیری از عود اگزما لازم است.در طی درمان نگهدارنده دو نوع پماد لازم است. که باید نوع مناسب ان توسط متخصص پوست یا درماتولوژیست انتخاب شود.

عوامل تشدید کننده :
وقتی فرد مبتلا به اگزما به داروهای مالیدنی جواب نمی دهد وبیماری مکررا عود می کند شناسائی دقیق عوامل تشدید کننده اشکاروپنهان ضروری است . این عوامل تشدید کننده عبارتند از

استرس و افسردگی :
مشلات روحی یکی از عوامل تشدید کننده اگزما هستند

واکنش ها الرژیک :
هم واکنش تایپ یک داریم وهم تایپ چهار به کنتالت الرژن ها مثل انواع عطرها

آلرژی به مواد نگهدارنده :
بخصوص پروپیلن گلیگول methylchlrothiazolinone وامولوسیفرها در کرمهای امولینت و همینطور به امولوسیفرها در کرمهای استروئید اگر در معاینه یا در هیستوری بیمار به شواهدی از این موضوع برخورداریم حتما بایدpatch test ویا prick testانجام دهیم.

ارزیابی شدت اگزما
در ارزیابی اگزما وسعت منطقه گرفتار مهم است همچنین اثرات بیماری روی زندگی فرد هم مهم است . ایا اگزما عملکرد اجتماعی فرد مبتلا را تحت تاثیر قرار می دهد ؟ ایا حس ناخوشایند وناراحتی در فرد مبتلا ایجاد می کند؟ ایا عملکرد روزانه فرد مبتلا اسیب می بیند؟

منظور این است که چگونه شدت بیماری را اندازه گیری کنیم ایا ملاک فقط وسعت بیماری است؟ ایا ملاک فقط میزان اختلال ایجاد شده در خواب است؟

ترکیب هر دو مهم است.هم شدت مهم است و هم اثرات ان روی زندگی فرد مبتلا اندازه گیری شدت بیماری در اگزما به راحتی پسوریازیس نیست .چون اولاً حاشیه ضایعات دقیق نیست وثانیاً اگزما دچار flareمتعدد می شود. یعنی بعضی وقتها تشدید وبرخی وقتها فروکش می کند. لذا اندازه گیری شدت بیماری فقط یکبار صحیح نیست. وبا این کار ممکن است یا بیشتر از اندازه یا کمتر از اندازه تخمین بزنیم.چندین مرتبه شدت بیماری ارزیابی شود وتعداد عودها مهم است

تشخیص درست وصحیح
منظور این است که اگر اگزما به درمانهای معمولی پاسخ نمی دهد، ممکن است علت عدم تشخیص صحیح از ابتدا باشد. بیماری گال و عفونت قارچی منتشر خیلی وقتها ممکن است با اگزمای شدید اشتباه شود. وقتی فرد مبتلا به اگزما ( بخصوص در بچه ها) همزمان دچار عدم رشد و وزن گیری باشند باید در تشخیص اگزمای سرشتی شک کرد.


آدرس مطب : تهران بلوار مرزداران روبروی قنادی ماه بانو پلاک 184 ساختمان ایمان طبقه چهارم شرقی واحد 17
تلفن : 44266077 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :